dilluns, 30 de novembre del 2009

Activitat lliure i pel·lícula Àgora

En la sessió de Seminari del 26 de novembre, vam presentar les activitats que havíem dut a terme el dia d'activitat lliure de la Setmana Cultural. Les propostes que van sortir van ser diverses: Museu Picasso, Cosmocaixa, CaixaForum, Aquàrium...totes tenien en comú que estaven pensades per a nens d'Infantil, però que cadascuna tenia un valor pedagògic concret. Penso que va estar molt ben pensat deixar un dia d'activitat lliure dins la setmana cultural perquè escoltant als altres, vam aprendre moltes coses, i no només de les nostres activitats. Tot i que a moltes de les activitats que proposaven els meus companys no hi havia assistit, vaig poder fer-me una idea general de l’activitat que exposaven.


Seguidament vam dedicar a fer un petit debat sobre la pel•lícula Àgora, d'Alejandro Amenábar. Van sortir temes com la importància que tenia fa alguns anys la comunicació oral.

Va sortir també el tema de la religió, i de com alguns sectors radicals es valen de la força i la violència per a defensar les seves idees. En la pel•lícula es tracta sobretot l’ integrisme de tipus religiós, i de com els dogmes s'utilitzen per controlar les ments i les vides de les persones.

Vam parlar també del fervor de les masses i de com una persona pot deixar-se portar per l'odi, la ràbia, la bogeria cega, en moments determinats.

En comentar la pel•lícula, ens vam adonar que avui dia, encara existeixen aquest temes, i que a Israel, encara podem trobar l’enfrontament directe, i moltes de les barbaritats que hem vist a la pel•lícula d’Àgora


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada