dilluns, 26 d’octubre del 2009

Wikipèdia

Què és la wikipedia?

wiki= Ràpid en hawaià.
Pèdia= educació en grec clàssic.

Wikipedia en anglès en català és viquipèdia.

Viquipèdia és una enciclopèdia lliure, elaborada en col•laboració amb alguns dels seus propis autors. Cada dia hi ha gent milloren la viquipèdia i s'enregistren en historials cada article i també a la pàgina de canvis recents.

Es va crear per primer cop la wikipedia al gener del 2000 per Jimmy Wales i Larry Sanger. No s'anomenava wikipedia sinó NUPEDIA on contenia articles d'una qualitat comparable a les grans enciclopèdies. Nupedia deixa de funcionar al 2003 i passa a anomenar-se Wikipedia. Aquesta té altres projectes germans.

Desde la wikipedia podem modificar, afegir i corretgir clicant-hi a Edita. Podem clicar la pestanya de vigilar i vigilem aquella pàgina, és a dir, quan algú la editi nosaltres clicarem a la llista de seguiments i ens apareixerà l'usuari del canvi amb l'hora, la data i la pàgina on s'ha realitzat el canvi, modificació o correcció.

La nostra labor és:
Si trobem alguna informació incorrecte a la wikipedia modificar-ho. Entre tots podem donar una bona informació per altres persones. Hem de col•laborar en aquesta tasca i aconseguir enllaçar la informació.

Temes idiomes al vikipèdia.
Des de la pàgina inicial a part de tenir diferents idiomes el contingut i les imatges són forces diferents. Això és riquesa cultural. Això és curiós, perquè fa que ens adonem de que la realitat és complexa, no hauríem de tenir mai una visió única de les coses per què això ens pot portar al totalitarisme.

Com es fa una entrada?

Si trobem una paraula de color vermell la seleccionem i cliquem a editar i ens apareixerà una pàgina on la part inferior sortirà el quadre on realitzarem l'entrada. També podem realitzar enllaços interns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada