dilluns, 26 d’octubre del 2009

Wikis i Blocs

Què són els wikis?

Els wikis són una pàgina web on tu pots escriure i actualitzar el que altres usuaris han escrit. És una pàgina web que fins ara desconeixia per complet però la trobo molt útil, per exemple a l'hora de planificar un aniversari s'acostumen a enviar e-mails en cadena, la gent els edita i el reenvia però amb els wikis és molt més senzill. Amb aquest nou mètode que he descobert a classe no cal enviar e-mails, sinó que crees un pàgina web i tot el teu grup d'amics que participen amb l'aniversari pot anar escrivin i editant el que tu ja has publicat.
És una manera d'organitzar-se millor, no cal anar enviant e-mails editant-los i reenviant-los sinó que ara amb els wikis ho pots editar i guardar de manera que si un del teu grup entra a la pàgina web ja ho veurà actualitzat.
Un avantatge per als professors es que fent servir els wikis a l'hora que els seus alumnes facin treballs en grup és més fàcil fer el seguiment.

Què són els blocs? -
Els blocs són un mitja de comunicació que dona forma a les teves idees i pensaments i alhora els pots publicar. Les idees que publiques ho fas a traves d'entrades que queden ordenades de forma cronològica.


Què triem bloc o wiki?

Bloc ( contingut estàtic )

- entrades editades
- entrades amb entitats independents
- les entrades són textos autònoms
- cada nova entrada substitueix l'anterior
- ordre cronològic
- es poden fer comentaris
- es crear blogosfera
- bon ús per creacions personals

Wikis ( contingut dinàmic )

- contingut en constan revisió
- contingut en constan actualització
- és intemporal
- relació entre els usuaris segons la tasca d'edició
- no es poden posar comentaris
- bon ús per a creacions col•lectives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada