dijous, 29 d’octubre del 2009

INICIACIÓ MUSICAL EN ELS NENS

Si ens parem a observar, veiem que quasi bé tots els sorolls que escoltem durant el dia són com instruments musicals com per exemple: la pluja, el vent, els trons, els ocells cantant...I els nens és així com comencen a diferenciar i a adquirir coneixements amb els sorolls.

La música s’està introduint en el preescolar ja que ajuda molt en el desenvolupament intel·lectual, auditiu, sensorial, vocal i motriu del nen.

La música és fonamental en la primera etapa del nen, ja que comença a expressar-se d’altra forma i n’és capaç d’integrar-se en la societat. La música, té el do d’apropar-se a les persones. El nen que està en contacte amb la música aprèn a conviure millor amb els altres nens, establint una conversació més harmoniosa. Amb aquesta edat, la música els hi agrada molt.

La música porta tranquil·litat al nen. Si la mare escolta música durant l’embaràs de forma repetida, el nadó la recorda després de néixer i es tranquil·litza amb ella si l’escolta.

L’etapa d’alfabetització del nen es veu millor desenvolupada amb la música, ja que a través de les cançons infantils, en les quals les síl·labes son rimades i repetitives, i acompanyades de gestos que es fan al cantar, el nen millora la seva forma de parlar i d’entendre el significat de cada paraula.

Per poder ampliar la meva informació, m'enllaçaré amb el bloc de Laia Nieves que conté uns vídeos molt interessants

2 comentaris:

  1. bona tarda, el meu motiu del comentari és que he visitat el teu bloc i al veure aquesta entrada cec que et seria interessant ja que amplio el tema, que et deixessis caure pel meu. Aquí et deixo l'enllaç:

    www.mireialuque.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Hola!

    A partir de l'entrada que has fet, que m'ha semblat molt interesant, he ampliat el tema, a partir dels estímuls musicals a la infància. He cregut convenient deixarte el meu bloc, perquè li donis un cop d'ull.
    Aquí te'l deixo:
    http://educacioinfantilana.blogspot.com

    ResponElimina